5 Største Økonomiske Fejl, at 50-Årige Fortryder Mest,

Jeg havde chancen for at tale til den fremtidige pensionister under en nylig foredrag. Blandt de emner, som vi diskuterede, var de største økonomiske fejl, at de beklager nu, at de er i deres 50’erne.

I dag vil jeg dele med dig et par af deres historier, som jeg håber, du finder værdifulde.

Læs uden for deres følelser og lære af det. Der er stadig tid for dig at undgå deres fejl.

1. Jeg beklager, at købe alle disse ting, som nu er ubrugelige.
“Når vi får en betydelig mængde af penge, min mand og jeg ville bruge den på noget unødvendigt.

Vi købte biler ofte, renoveret og nyindrettet vores hjem med nye møbler, og splurged om gadgets og apparater.

Vores børn har nu deres egen familie og deres eget liv. Så nu er vi tilbage med et tomt hus med alle de materielle ting vi har købt gennem årene.

Ser man tilbage, vi skulle have gjort smartere udgifter beslutninger. Hvis vi i stedet har købt leje lejligheder eller startet en virksomhed, så vil vi ikke være bekymrede nu om vores pension.”

2. Beklager jeg venter på min indkomst til at stige, før man investerer.
“Da jeg stadig var single, var jeg i stand til at gemme regelmæssigt. Men jeg sætter det hele på en opsparingskonto, fordi jeg troede, at man har brug for en masse penge, før de kan begynde at investere.

Når jeg tjente højere fra mit job, det er den eneste gang, at jeg begyndte at sætte penge i investeringsforeninger. Men det var allerede svært at investere, fordi jeg fik også gift og havde børn i løbet af denne tid, og cashflow var stram.

Jeg har beregnet det og opdagede, at hvis jeg investerede alle de besparelser, som jeg havde under min 20s, så ville det have været omkring P20 millioner i dag. Jeg kunne forlade mit job og gået på pension i går.”

3. Jeg beklager ikke planlægning for pensionering.
“Næste år, vil jeg være tvunget til at gå på pension. Og på trods af at have en god mængde af besparelser, og en passende pension pakke, jeg er stadig så bekymret for min økonomi.

Hvad hvis beløbet ikke er nok? Hvor vil min kone og jeg får penge, hvis vores opsparing ud at køre? Jeg har arbejdet i virksomhedernes verden hele mit liv, og jeg ved ikke, hvordan til at gøre noget andet, men mit arbejde.

Hvis bare jeg havde planlagt for min pension, så ville jeg ikke være så tabt i dag. Jeg kunne have undersøgt forretningsmuligheder, der ville sikre løbende cashflow i løbet af min pensionisttilværelse.”

4. Jeg beklager at forsøge alle disse get-rich-quick-scams.
“Jeg har altid været tiltrukket af get-rig-hurtig ordninger. Og som historien går normalt, alle dem, som bare endte med at være svindel.

Jeg har tabt en masse penge på dem, “garanteret profit” investeringer. I virkeligheden, jeg har mistet penge igen og igen fra forskellige svindel, fordi jeg var for grådige til at indrømme over for mig selv, at de ikke rigtig arbejde.

Nogle gange, jeg kan forestille mig, hvad der ville være sket, hvis jeg har lige investeret alle de penge på legitim investeringer, som aktiemarkedet eller gensidige fonde. Det gør mig ked af det, når jeg indser, hvor meget jeg kunne have tjent i dag i stedet for.”

5. Jeg skal ikke have stolet på SSS alene.
“Jeg er gået på pension snart, så jeg spurgte vores HR-Afdeling om, SSS og det er pensionsydelser. Jeg var chokeret over at finde ud af, hvor lidt jeg ville modtage, lige rundt P10,000 pr måned. De månedlige udgifter til vedligeholdelse min medicin er næsten halvdelen af de, der allerede!

Nu, jeg forsøger at udsætte min pensionering og bede virksomheden om at give mig et par år mere. Jeg er også proppe til at starte en virksomhed eller find en freelance konsulent job, hvis nogensinde virksomhed ikke giver min anmodning.

I alle disse år, jeg troede SSS var nok — men det er det ikke. Den månedlige pension vil du modtage vil aldrig være nok til dine leveomkostninger, når du går på pension. Jeg lærte det på den hårde måde.”